Welkom op het schiereiland van Giens

vanaf uw vakantiewoning in hyères

Het vakantiecomplex op het schiereiland van Giens, la Gabinière is een ideaal vertrekpunt om de omgeving, het eiland Porquerolles en de stad Hyères te bezoeken.

U kunt talloze pareltjes ontdekken tijdens uw vakantie, zoals het wandelpad langs de kust, het strand van Pradeau, een middeleeuws stadje, de îles d’Or …

infos utiles

le marché de giens

De markt van giens

Eke dinsdagmorgen wordt de kleurrijke markt weer in het dorpje Giens uitgestald. Groente en fruit, viskraampjes, bakkers, en kraampjes met kruiden, olijven en zeep … Profiteer van uw bezoek aan de markt om Provençaalse producten in te slaan voor bij het aperitief of om cadeau te geven.

 

Toerisme in Hyères
Marché au poisson

Porquerolles

Op 200 meter van het vakantiecomplex la Gabinière, zet u koers naar het eiland Porquerolles.

U kunt dit eiland te voet of met de fiets bezoeken. Fijne zandstranden, wandelpaden met pijnbomen en vergeet vooral de Tour Fondue niet …

Link
le marché de giens

Wandelpad langs de kust

Vlak naast uw 3-kamerappartement met uitzicht op zee begint het wandelpad van het schiereiland van Giens. Aan de linkerkant ligt de Cap de l’Estérel en rechts le Prado en de haven van Niel.

Link

Hyères, een stad met een rijke geschiedenis

Hyères onthult u haar geschiedenis, profiteer van uw verblijf in uw vakantiewoning op het schiereiland Giens in Hyères om de stad en haar schatten te ontdekken.

U begint uw reis terug in de tijd bij de archeologische vindplaats van Olbia, een oude Grieks-Romeinse stad. Tijdens deze rondleiding ontdekt u dat Hyères een grote mediterrane handelshaven was, ontdek de overblijfselen van oude woningen, winkels, badhuizen, heiligdommen …

Tijdens de feodale periode verplaatste het centrum van de stad zich naar de hoogten om over de zee uit te kijken. Het oude kasteel getuigt van dit middeleeuwse verleden. Vanaf de Porte Massillon loopt u door de autovrije straten van de oude stad naar het kasteel, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de kust en de Îles d’Or.

In de 20e eeuw werd Hyères een prestigieuze badplaats, bekend om zijn milde winterklimaat, stranden en palmbomen. Bekijk tijdens uw wandeling de gevels van de oude hotels die bijdroegen tot de reputatie van de stad.

Breng tijdens uw wandeling door het stadscentrum een bezoek aan het gloednieuwe Musée d’Hyères voor een reis door de landschappen van Hyères en de cultuur van het zuiden.

>>>> https://www.hyeres.fr/musee-des-cultures-et-du-paysage

Îles d'Or

Vanaf het vakantiecomplex La Gabinière op het schiereiland van Giens, kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Îles d’Or.

Porquerolles, het pareltje

Op 200 m van uw appartement kunt u in de haven van Tour Fondue aan boord gaan van de boot naar het eiland Porquerolles.

Te voet of met de fiets, wandelend in de schaduw van de pijnbomen komt u hier aan bij de mooiste witte zandstranden van het eiland.

Neem een duik in het turkooisblauwe kristalheldere water van het Plage d’Argent aan de westkant en het Plage de Notre Dame aan de oostkant.

Op zoek naar een wat ruigere natuur? Wandel dan naar de Pointe du Langoustier en zijn zwarte zandstrand. Of steek de vlakte van Porquerolles over tot aan de vuurtoren van Cap d’Arme, voor een adembedemend vrij uitzicht op de Middellandse Zee en de leistenen kliffen die uit de zee oprijzen.

PORT CROS, ONGETEMD

Port Cros is een paradijs vol beschermde fauna en flora.

Het is sinds 1963 een Nationaal Park en het daarvoor speciaal aangestelde team zorgt voor het behoud van het land- en zeemilieu.

Als u van wandelen houdt, dan is Port Cros een must tijdens uw vakantie.

Het enige wat u nodig hebt om het eiland te ontdekken is een paar goede schoenen, een duikbril en een snorkel en een lekkere picknick.

Na een overtocht van 50 minuten ontdekt u het charmante dorp, vanwaar u kunt vertrekken naar het ‘plantenpad’, de punt van Port Man, het strand van La Palud…

Op Port Cros bevindt u zich in het hart van een beschermde natuur vol rozemarijn, olijfbomen, eiken en Aleppo dennen…

LE LEVANT, MYSTERIEUS

Zin in een dag in totale harmonie met de natuur, een bolwerk van naturisme? Ile du Levant verwelkomt u in uw eenvoudigste outfit.

Kleding is verplicht in het dorp en in de haven, maar u kunt uw hemd achterlaten op de wandelpaden naar het enige zandstrand, Les Grottes.

de stranden

Profiteer van de uitzonderlijke ligging van uw appartement in het vakantiecomplex op het schiereiland van Giens om de zandstranden en wilde kreken in de omgeving te ontdekken.

Le Bouvet en Le Pradeau

Op minder dan 10 minuten te voet leidt het kustpad u naar de kleine stranden van de Tour Fondue.

Ga bij de uitgang van het vakantiecomplex linksaf, na 350 m aan het eind van het pad onderaan de kleine trap ontdekt u het ongerepte strand van Bouvet. Als u vanaf La Gabinière de weg naar rechts neemt, komt u op het pad vanaf de haven terecht, waar u na 500 m het strand van Pradeau vindt met uitzicht op Porquerolles.

Almanarre

Het strand van Almanarre ligt op 4 km van het vakantiecomplex, aan de westkant van de tombolo. Een groot strand van fijn zand dat erg populair is bij gezinnen voor zandkastelen. Het lage waterpeil aan de rand is ideaal voor kinderen en volleybalwedstrijden.

Op Mistral-dagen (westenwind) is het dé plek voor kitesurfers om te genieten van de unieke sensatie om over het water te glijden en opgetild te worden door de wind… Kom kijken naar de kleurige zeilen die door de hemel scheren en naar de windsurfers die zich vermaken in de golven.

La Vignette

La Vignette (bij ziekenhuis Renée Sabran) is een zwemlocatie die is aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit en visueel gehandicapten. Met een ponton en opgeleid personeel is alles in gereedheid gebracht om veilig te zwemmen. Onze partner, Un fauteuil à la merbiedt aangepast watermateriaal om te zwemmen en te profiteren van wateractiviteiten zoals zeekajakken, jetskiën, varen, enz.

>>> http://www.unfauteuilalamer.com/

La Badine

Een groot strand met fijn zand, perfect voor gezinnen met kinderen. U kunt er te voet komen via het kustpad, een mooie wandeling van een uur die langs de Cap de l’Estérel en het strand van Baume loopt. U kunt er ook met de auto heen, het strand ligt op 2 km van het vakantiecomplex.

Interactieve kaart van de Var

De streek de Var is rijk aan landschappen, activiteiten, musea en dorpen die u kunt ontdekken.

Raadpleeg de interactieve kaart om uw verblijf in vakantiecomplex La Gabinière op het schiereiland van Giens voor te bereiden.

Ontdek de omgeving

Een land van contrasten. Gouden zandstranden of rotskusten (300 km kustlijn), Gouden Eilanden, Saint-Tropez…

Giens ontdekken

Onze voorstellen voor volledig uitgeruste huuraccommodaties, in een perfecte omgeving aan zee

Onze huurvoorstellen. Een perfecte omgeving aan zee, voorzien van vele hulpmiddelen…

Appartements

Activiteiten

Wandelen, duiken, snorkelen, watersporten…

ACTIVITEITEN

Voordelen

Diensten ter plaatse of in de buurt voor een optimaal comfort.

Residentie